kennel träffar

2020: Jag, Anette U-H och Evis började träffas och träna i delsbo under sommaren. Vi ville hjälpa varandra med träningen och träffas å vara lite sociala. Sedan har några valpköpare börjat hänga med. Väldigt roligt att få träffa hundar från min uppfödning. Har även startat en fb grupp där jag skriver när vi träffas. De är inte varje lördag men så ofta vi kan. Vill du vara med i fbgruppen kontakta mig så lägger jag till dig. Sidan är privat så de ska inte gå att hitta den om man inte är med.
            Planerar även att ha ett BPH för läskedryckerna i vår ev med en kennelträff samtidigt.

2019 Nästa års träff planerar jag gå av stapeln slutet av maj eller början av juni. Tänkt att vara en helg (fredagkväll- söndag).

2018

FRÅN KENNELTRÄFFEN.

Årets kennelträff blev en varm helg. Vi träffades på lördagsmorgon vid 10tiden på Järvsö brukshundklubbs stuga. När vi surrat lite och hundarna fått sträcka på benen åkte vi ut i skogen där Evis gått ut spår åt hundarna. Alla ville prova viltspår med bloddroppar i spåret och klöv i slutet av spåret.

Medan spåren fick ligga till sig så provade vi på apportering. I turordning så fick alla som ville prova på. Vi kastade både dummisar, dummis med fågelvingen fastknuten och en vinge. Några hade tränat sedan förra träffen. De syntes att dom visst vad som skulle hända. Alla kom in med både dummisar och vingen.

När alla hade provat apportering var de dax att gå spåren. Alla var så duktiga och löste problemet och bar tillbaka klövarna.

Efter spåren åkte vi tillbaka till stugan och åt en sen lunch.

När alla var mätta så tränade vi lite nosework. Ni var så duktiga. Några hade lite problem så de vart lite problemlösningar också.

Söndagen var vikt åt mh(mentalbeskrivning) för kullen. Är bara så nöjd över er. Precis som jag vill ha min uppfödning. Dom var lätt att hantera, positiv till främmande människor, leker glatt, inte så lätta att skrämma, glömmer de skrämmande när dom kollat vad de var, små aggressioner och inga problem med skotten.

TACK ALLA FÖR ATT NI KOM.

Mazkhens Phim-Phim på mh banan.

Mazkhens Ehmzher på mh banan.

Mazkhens Phixh

Mazkhens Thutti-Fhrutti

KENNELTRÄFFEN

Årets kennelträff den 7-10juli är även i år på Järvsö brukshundklubb.

Vi kommer att vara ute i skogen och prova på/träna spår. Vill man kan man prova viltspår. Då droppar man lite blod och drar en klöv som man lägger i slutet spåret. Vill man inte ha blod i spåret går man ut ett personspår och lägger en leksak i slutet av spåret. Måndag och tisdag provar vi apportering eller fortsätter att spåra.

planen är att vi träffas på

lördag kl 10,00 åker ut i skogen och spårar. Vi bryter vid 17,00 för middag.

Vi träffas åter ca 18,30 och går igenom vad som kommer att hända vid söndagens MH och diskuterar lite om hundens mentlitet.

Söndagen är de dax för tablettaskarna att göra MH. Första hunden startar kl 8,00. Glöm inte att anmäla eller hör av er så hjälper jag er.

Måndag och tisdag så provar vi apportering eller fortsätter att spåra. Måndagkväll plockar vi fram och provar rallylydnad, nosework och agility.

Jag tänkte fixa lunch till dom som vill. kostnad 40:- per portion.

maila mig på gerd_melin@hotmail.com

om ni vill ha lunch även övriga i familjen

om ni är med hela träffen eller någon /några dagar.

om ni vill prova viltspår så vi kan se till att ha blod och klövar.

ska bli kul att träffa er. ha de gott

 

I dagsläge håller jag på att planera 2018års läger. Om allt går ilås så blir de 7-10 juli. Vi kör ett MH för tablettaskarna på lördagen. Sedan är planen att vi provar på viltspår och apportering.

2017

Nu har kennelträffen varit. De var ett tag sedan men nu har jag äntligen fått tid att skriva lite.

Vi träffades på Järvsö bhk. Lunchen (Evis tacosoppa) var varm så alla kom in och tog för sig. När alla var nöjda gick vi ut och Lena Ask-Olsson vägledde oss genom rallylydnadsbana. Först gick vi runt banan och Lena berättade vad vi skulle göra vi skyltarna. Därefter fick vi torrgå, alltså vi gick banan utan hundarna.

   

 Här håller Lena på att sätta ut banan med hjälp av Evis och Anette

   Under tiden fanns de tid att prata lite.

Här instruerar Lena vad texten på skyltarna betyder.

Sedan fick vi prov på.

när vi plockat undan rallyskyltarna kom evis med en fågelvinge som vi fick prova apportera.

Hundarna hade iallfall kul.

På kvällen berättade Anette lite om eftersök på trafikskadat och påskjutet vilt. Alla jaktlag måste ha tillgång till en eftersökshund. Sedan finns de ett antal eftersökshundar som är kontrakterde hos polisen, för att åka ut om något djur blir trafikskadat. Anette har Mazkhens Fhröh som eftersökshund.

              På söndagen kom Lena tillbaka och visade oss hur de går till när man tränar in nosework.

Först fick hundarna leta eukalyptusdoft bland kartonger. Vissa(läs Jhenkha), hade lite problem med låta kartongerna ligga kvar på golvet.Är man labbe ska man apportera. Viggo (Mazkhens Dhumlhe) har varit med förut. Han började leta runt fönstret och borden innan han kom på att de var i kartongerna.

När alla hundarna hade provat på var den här helgen över.

Ett stort tack till Lena Ask-Olsson som kom och inspirerde oss med rallylydnad och nosework. Järvsö bhk för att vi fick låna deras klubbområde.

Inte minst ett stort tack till alla som kom och gjorde helgen till vad den blev. Utan er hade de inte blivit någon kennelträff.

 

7-8 oktober 2017 kommer vi att ha våran första kennel träff.

vi träffas vid järvsö brukshundklubb stuga vid 12-tiden för gemensam lunch.

Därefter så visar Lena Ask-Olsson oss hur man bäst tränar in nosework. Nosework har blivit en tävlingsform i brukshundklubben där hunden ska markera en specifik doft. Eukalyptus brukar man börja med.

På kvällen grillar vi samt att eventuellt Anette Ulmark.Hellström informerar om doftdiskriminering/eftersök.

Söndag förmiddag provar vi på rallylydnad. När vi känner oss nöjda bryter vi för lunch.

Boende: husvagn och husbilar kan parkera på parkeringen vidklubben.

De finns även en camping i Järvsö vet inte om den är öppen i oktober.

Runt om i Järvsö finns de mycket stugor som hyrs ut. Finns även ett hotell Bergshotellet.

 

Skicka ett mail till mig för anmälan; gerd_melin@hotmail.com