Hej.
Jag heter Gerd Melin. Sedan 2014 bor jag i Iggesund. Jag kommer från Gävle men flyttade till Järvsö 1980. Har alltid tyckt om djur det började med hästar som blev mjölkkor (vilka jag saknar än idag).

1984 köpte jag min första egna hund Det var jätte söt liten Collie flicka som hette Judy men kallades Lottis. Med henne tävlade jag lydnadsklasserna men det blev inte så höga poäng. Allt hon gjorde, gjorde hon i trav. Vi startade även en gång i appelklass spår vilken hon vann och blev uppflyttad. men eftersom hon blev skotträdd med åren så blev det inget mer tävlande i bruksgrenarna.


Lottis

1983 tog vi över en mjölkgård och en sommar var djuren alldeles tokiga. Det gick nog inte en vecka utan att vi var ute och jagade kalvar eller kor som smitit. Så vi bestämde oss för att skaffa en vallhund. Jag frågade runt lite och fick reda på att det fanns en Border Collie valp ovanför Härnösand. Så kom Snobben till oss. Han skulle visa sig vara en klippa som vallhund.Skulle det vallas in djur så ringde de och frågade om inte Snobbe kunde hjälpa till. Han var också ute och letade reda på djur som gått bort sig i skogen och tog hem dem. Även djur som varit borta ett tag och var skygga fick han hem. När det var någon festlighet här i närheten brukade vi valla ankor vilket var uppskattat av publiken.


Snobben

När Snobben blev till åren köpte jag en tik Oskarslunds Bellis. Hon skulle visa sig vara Snobbens motsats. Klarade jobbet nätt och jämt hemma. En av mina söner tränade henne i agility och det gick ganska bra. Hon var svårbelönad med godis eller leksak för hon bet honom i händerna. Sedan kom Macke och mhyggha om dom kan du läsa på deras egna sidor.

Hundintresset har hela tiden vuxit sig starkare. I slutet av 1980 och början av 1990 gick jag instruktörs utbildning hos svenska brukshund klubben och X-läns vallhunds klubb. Jag är också utbildat mig till beskrivare både till mentalbeskrivning (MH) genom brukshundklubben och beskrivare till beteende och personlighets beskrivning hund (BPH)genom svenska kennelklubben. Själv tycker jag att hundars mentalitet är ett intressant område.

2003-2004 gick jag tjänstehundsdressörutbildning i Sollefteå. En väldigt givande utbildning om man vill träna upp tjänste hundar. Vi hade fördjupningar i olika områden bland annat skydds-, spår-, personsök-, preparatsök-, bevaknings- och ledarhund. Skolan lånade även in hundar från privatpersoner, militären och hundskolor i Europa. De flesta hade ingen eller mycket lite lydnad så det var även en hel del lydnadsträning och uppfostran.
Efter utbildningen har jag också varit i Norge och tränat ledarhundar 6 månader. Att träna ledarhundar kan vara ganska klurigt. En ledarhund ska vara väldigt lydig men ändå kunna ta egna initiativ. På hundskolan i Norge som jag var på använder de en hel del klicker vid inlärningen.


 

Mazkhens kennel startade 2005 med en kull Border Collie året efter blev det en till. Jag har fött upp labradorer sedan 2008. Om labrador kullarna kan ni läsa under fliken labrador.

Inriktningen på min aveln med är friska, positiva, glada och arbetsvilliga hundar. Hundarna ska vara mentalt stabila.
 

Du kan markera viktig information eller meddelanden i texter som denna.

 

Våra användare

Här kan du beskriva typiska användare och varför detta projekt är viktigt för dem. Det är bra att motivera din kunder så att de kommer tillbaka till din webbsida.

Projektets historia

I denna del kan du beskriva projektets historia och förklara att det skapats. Det är lämpligt att nämna milstolpar för projektet och hedra deltagande personer.