RLD N Mazkhens Jhenkha

HD: B
ED:UA
MH: känd mental status
FB-R: Genomfört
Nosework: GK Doftprov Eukalyptus
Tävlat NW1
Utställning: Exelent
Viltspår: SE VCH
Rallylydnad: RLD N
 
Jhenkha är min enda avelstik nu. Hennes mamma är Mazkhens Mynta en gul mysig tik.

Med Jhenkha har jag provat lite av varje. Hon tycker de mesta är kul. Nja kanske inte utställningar är någon större hit. Men helt okey. Hon har fått bra kritik och med excellent på de utställningar vi har varit på.

Hon har varit med på räddningshundskursen. Tycker de är jätte kul att hitta folk som har gömt sig. När hon fått sin anka som belöning brukar hon sätta sig på den hon hittat och tugga på ankan så den piper. Hon har inga problem med att klättra i rasmassor, däckhögar eller mörker. Är de riktigt mörkt tar hon de försiktigt men brukar följa upp vittringen.

Vi har tävlat rally lydnad i nybörjarklass. Där har hon gått 3 tävlingar över 70/100 poäng då får man RLD N(RallyLydnadsDiplom Nybörjare).

Hon har, liksom alla hennes kullsyskon gjort ´MH. Kankse hade velat ha lite mer nyfikenhet på överraskningen och spökena. Men man kan ju inte få allt. Jag tycker i alla fall att alla skötte sig bra på MH;t.

Sedan var Jhenkha och Allice(M Smhurfh) till Sundsvall och gjorde FB-R(FunktionsBeskrivning- Retriever) med bra sesultat. de enda som var mindre önskvärt var nog att hon har lite svårt att vara tyst.

2018

Tänkte fylla på med lite som Jhenkha och jag har gjort. Under året som gott har vi startat i nosework tävlingar. De blev 2 st. Den första var i Bollnäs. Plats var Bolleberget. Vi drog ett tidigt start nr typ 1. Började med fordonssök och ytsök. Gick väl kanske inte så jätte bra. Först fordonssöket där låg de en massa grejer på backen å så ska de inte vara tyckte jhenkha å började plocka upp. De tyckte inte domaren att hon skulle göra. Söken inne gick bra där fick hon full pott.

Den andra tävlingen gick bättre. Där fick hon betyg i alla 4 söken ända till hon apporterade en av kartongerna i behållarsöket. De får man inte göra.

Vi har även varit med på 2 WT(workingtest). De är en apporteringstävling för retrievrar. I nybörjarklassen är de olika stationer med olika markeringar. Markeringar är att hunden ser på ett ungefär var dummiesen landar. Men de kan vara bakom något eller att platsen är skymd av något. Om man säger så, så vi vet vad vi ska träna på.

Jhenkha är även parad så i början av 2019 hoppas vi på valpar. Pappa heter Nisse. En brun trevlig kille.

RLD N Labvision's Man in The Moon